Nafi Thiam heeft haar wedstrijdplannen bekendgemaakt voor de komende maand. De meerkampster, die eind juni nog de Décastar in Talence op haar naam schreef, zal drie keer in actie komen voor ze naar het WK in Doha trekt. Naast het hoogspringen tijdens de AG Memorial Van Damme maakt Thiam haar opwachting op de Diamond League in Birmingham en het BK AC in Brussel.

Nafi Thiam zal welgeteld drie voorbereidingswedstrijden afwerken met het oog op het WK in Doha. De titelverdedigster in de zevenkamp maakt haar rentree op 18 augustus, één dag voor haar 25ste verjaardag. Thiam neemt deel aan de  verspringcompetitie op de Müller Grand Prix in Birmingham, die deel uitmaakt van de Diamond League. In Birmingham komt ze oog in oog te staan met haar op papier grootste concurrente voor WK-goud, de Britse Katarina Johnson-Thompson. Thompson was in het verleden al goed voor 6m92, ruim beter dan het Belgisch record van 6m67 dat Thiam in Talence neerzette. De Britse deed in 2019 echter nog maar één centimeter beter met 6m68.

Op 31 augustus en 1 september is Thiam te bewonderen in Brussel tijdens het BK AC. Welke discipline(s) de olympische, Europese- en wereldkampioene voor haar rekening neemt, is nog niet geweten. Vorig jaar kwam de meerkampster in actie tijdens het verspringen en de 100m horden. Ze was toen respectievelijk goed voor een Belgische titel en een vierde plaats.

Op 6 september volgt de laatste en meteen ook grootste afspraak voor Thiam afreist naar Doha, waar ze op 2 oktober aan haar zevenkamp begint. Tijdens de AG Memorial Van Damme, opnieuw in Brussel, zal onze landgenote het opnemen tegen de beste hoogspringsters van de wereld, mét als uitgesproken favoriet uiteraard Mariya Lastiskene. Kan Thiam in een vol Koning Boudewijnstadion voor de derde keer in haar carrière over twee meter wippen?