Ben Broeders heeft op de internationale Hofer Stabhochsprung-Meeting in het Duitse Hof voor een prestatie van formaat gezorgd. Broeders vloog over 5m76, goed voor een verbetering van het Belgisch record van Arnaud Art met vier centimeter. Het record van Art viert daardoor geen eerste verjaardag. Vorige week verzekerde Broeders zich nog van het WK in Doha door zijn PR aan te scherpen naar 5m71.

In Hof springen de polsstokspringers in de schaduw van de lokale kerk. Voor Broeders is het een heuse topzomer tot nu toe, met meerdere PR’s en nu ook het BR. Na het behalen van zijn WK-limiet sprak de 24-jarige atleet alvast dat het BR binnen zijn mogelijkheden lag. Dat heeft hij duidelijk bewezen op de street vault in Hof. De winst ging naar gewezen wereldkampioen Raphael Holzdeppe, die minder pogingen nodig had om 5m76 te behalen.

Om rechtstreeks zeker te zijn van de Olympische Spelen in Tokio heeft Broeders nog eens vier centimeter meer nodig. Zijn prestatie van vandaag levert hem alvast de nodige punten op met het oog op Tokio.

https://www.instagram.com/p/BzTMB1nHV9z/