In Arona, op Tenerife, werkt Noor Vidts komend weekend haar eerste zevenkamp van 2019 af. Het is voor het eerst in twee jaar dat ze nog eens helemaal gezond aan een meerkamp begint, en dus hoopt ze haar persoonlijk record van 6.024 punten te benaderen. Dat vertelde ze bij de VAL.

“Op stage in Turkije heb ik nog last gehad van een paar kleine kwaaltjes, maar die verdwenen snel”, doet Noor Vidts/VAC het relaas van haar voorbereiding op de zevenkamp in Arona. “Ik ben vooral heel blij dat ik geen last meer heb van mijn rug bij het speerwerpen, en ik heb er zin in. Het is een leuk gevoel om eindelijk nog eens zonder pijntjes naar een meerkamp af te reizen. De laatste maanden heb ik goed kunnen doortrainen en de afgelopen weken werkte ik ook een paar goeie wedstrijdjes af.” Zo verbeterde ze haar persoonlijk record op de 100 meter horden naar 13”71 en in het kogelstoten naar 14m05.

Er is dan ook geen enkele reden om niet ambitieus te zijn komend weekend. “Ik wil absoluut boven de 6.000 punten uitkomen, en een PR zou natuurlijk heel leuk zijn. Ik laat de wedstrijd op mij af komen en spreek niet met mijn trainer (Fernando Oliva, nvdr.) over een bepaalde score die ik zeker moet halen. Bij speerwerpen weet ik niet goed wat te verwachten omdat ik nog geen enkele wedstrijd deed, maar al de rest zit goed. Met de kogel heb ik stappen gezet en is mijn gemiddeld niveau duidelijk omhoog gegaan, ook in het hoogspringen voel ik mij zekerder en ben ik constanter.”

De wedstrijd in Arona behoort dit jaar voor het eerst tot de IAAF Combined Events Challenge, en dus is het aanzien wat gestegen. De Oostenrijkse Verena Preiner (6.337 punten) is torenhoog favoriete, Noor maakt deel uit van een groepje outsiders voor het podium. Ze ziet het dan ook als een belangrijke wedstrijd, en niet zomaar een opstapje naar wat later dit seizoen nog volgt.

“Hier heb ik echt wel naartoe gewerkt en voor afgebouwd”, aldus de zevenkampster. “We zijn gisteren aangekomen na een vlotte reis, alleen zijn de polsstokken achtergebleven. Hopelijk komt dat nog goed.” Droomt ze stiekem van de WK-limiet, die op 6.300 punten staat? “Dat wordt lastig en volgens mij net te hoog gegrepen, maar zeg nooit nooit. Ik zou er heel graag bijzijn in Doha.”

Dat Arona stevig onderstreept staat in haar agenda, wil overigens niet zeggen dat Noor geen andere meerkampen afwerkt deze zomer. Binnen minder dan een maand komt ze al opnieuw aan de bak bij de Europacup meerkamp in Ribeira Brava. Tussendoor moet er ook nog geblokt worden, want op 17 en 21 juni werkt de studente bio-ingenieur twee examens af.