Kobe Vleminckx heeft op de interclub in Lokeren de EK-limiet behaald. De belofte van ACHL verbeterde zijn PR op de 200m van 20″96 naar 20″89 en mag zich daardoor opmaken voor zijn eerste individuele kampioenschap. Een chrono van 20″95 volstond om zeker te zijn van een plaatsje in het Zweedse Gävle.

Tijdens zijn seizoensopener voor eigen volk op 1 mei bewees Vleminckx al dat hij in goede vorm verkeerde. Met een PR van 33″42 op de jaarlijkse 300m in Herentals kon hij met vertrouwen richting het kortere sprintwerk trekken, mét resultaat. De afgelopen jaren beet de belofte zijn tanden stuk op de vaak scherpe limieten. Nu kan hij in alle rust toewerken naar zijn eerste individuele kampioenschap.

“Ik had op voorhand wel gehoopt om sterk voor de dag te komen op de interclub. Na de 100m (waarin Vleminckx de volle buit pakte voor zijn club met 10″56; red.) voelde ik dat het goed zat. Ik vertelde het ook aan mijn trainster net voor mijn race. Die limiet kwam er dus niet geheel onverwacht, maar het doet wel enorm veel deugd om na een aantal jaren van net niet nu wél te scoren. Mijn races waar ik eventuele pogingen zou ondernemen veranderen nu in pure voorbereidingsraces, waardoor ik erg ontspannen naar het EK kan toeleven”, vertelt Vleminckx.

Afgelopen winter was de sprinter van ACHL iets minder aanwezig in zaal. Een weloverwogen keuze, aangezien er meer gewerkt werd aan de uithouding. Die keuze rendeert nu al.

“Het was inderdaad een bewuste keuze om afgelopen winter iets minder op het puur explosieve van die 60m te mikken. Ik voelde tijdens mijn eerste race (de 300m voor eigen club; red.) dat ik nog nooit in zo’n vorm had verkeerd zo vroeg op het seizoen. Dat geeft vleugels uiteraard. Ik pluk de vruchten van een goede aanpak en ik ben absoluut nog niet aan het pieken. In het beste geval moet ik in staat zijn om komende zomer richting 20″70 te groeien. Ook op de 100m wil ik me verbeteren, maar mijn focus blijft op de 200m. Met mijn huidige tijd moet ik kans maken op een top tien, of een finaleplaats op het EK. Het zou mooi zijn als dat lukt op mijn eerste kampioenschap waar ik zelf aan de start mag komen”, verduidelijkt de sprinter die binnenkort 21 wordt.

Volgende week komt Vleminckx zowel individueel in actie op de IFAM Outdoor, als één dag later op de IFAM Relays, waar hij met het Belgische belofteteam op de 4x100m op zoek gaat naar een stevige chrono.