Cynthia Bolingo zal komend weekend toch niet aan de start van de World Relays in het Japanse Yokohama verschijnen. De test die Bolingo op training deed, toonde aan dat de atlete te veel last ondervindt van een ontsteking aan haar achillespees. Na Kevin Borlée bij de Belgian Tornados zien de Belgian Cheetahs nu ook een sterkhouder wegvallen.

Eerder deze week bleek de vice-Europese kampioene met de nodige twijfels te zitten door die ontsteking aan haar achillespees. Een test zou moeten uitwijzen of een deelname al dan niet mogelijk was. Helaas volgde geen goed nieuws. De atlete zou het verdere verloop van haar zomerseizoen te veel in gevaar brengen door komend weekend in actie te komen.

Het is een grote streep door de rekening van de Cheetahs met het oog op een kwalificatie voor het WK in Doha en de Olympische Spelen in Tokio. Een top tien in Yokohama zou het team op de 4x400m automatisch verzekeren van Doha. Hanne Claes en Camille Laus zullen dus moeten rekenen op het jonge geweld van Paulien Couckuyt, Liefde Schoemaker en Lucie Ferauge om richting Qatar te knallen. In Doha zijn er acht tickets te verdelen voor Tokio.