Isaac Kimeli is klaar voor de echte start van zijn zomerseizoen. De 25-jarige langeafstandsloper wil zich tijdens de Payton Jordan Invitational in Stanford plaatsen voor het WK. Een uitgelezen kans na meer dan vier weken hoogtestage en een deelnemersveld op maat.

De eerste wedstrijd van het seizoen heeft Isaac Kimeli er al opzitten. Enkele weken geleden schreef hij de Bryan Clay Invitational op zijn naam. Hij won er de 5.000m na 13’33″47. “Het is altijd leuk om een wedstrijd te winnen”, komt Kimeli terug op zijn race. “Het was een goede test om aan te voelen hoe goed de benen zitten. Vorig jaar was ik op diezelfde wedstrijd tweede achter de Amerikaanse steepleloper Evan Jager, deze keer wou ik absoluut beter doen. Het heeft me toch wat vertrouwen gegeven omdat we nog niet specifiek naar deze wedstrijd hadden toegewerkt.”

Foto: Jimmy Cailly

Samen met de overige leden van het Olympic Running Team bereidde Isaac Kimeli zijn zomerseizoen voor in Flagstaff. “Het is reeds de derde keer dat ik hier op stage ben. Het is een fantastische plaats om te trainen. De looppaden zijn er wonderbaarlijk en ook het weer is goed. De voorbereidingen zelf zijn allemaal vlekkeloos verlopen. We zitten eigenlijk perfect op schema. Het is super om hier met mijn teamgenoten samen te trainen. We motiveren elkaar voortdurend.”

Omstreeks negen uur ’s avonds op 2 mei (Amerikaanse tijd) is het dan zover. Dan lopen Robin Hendrix, Lander Tijtgat en Isaac Kimeli de 5.000m. Een spannende Belgenstrijd dringt zich opnieuw op. “Ik heb nog enkele specifieke trainingen gedaan en wil er volledig staat in Stanford”, benadrukt Kimeli. “Vorig jaar werd er tactisch gelopen, maar dat zal deze keer niet het geval zijn. Het zal heel hard gaan! De hazen lopen voor een tijd van 13’10”. Ik hoop alvast om er de WK-limiet (13’22″50) te lopen. Dat zou fantastisch zijn! Het hoofddoel is namelijk het WK in Doha. Verder hoop ik deze zomer om mijn persoonlijke records op de 5.000m en 1500m te verbeteren. Wie weet zit er wel een tijd dicht tegen het nationale record in.” Op de Payton Jordan Invitational komt ook Soufiane Bouchikhi aan de start. Hij neemt de 10.000m voor zijn rekening en mikt eveneens op een WK-ticket.