Zaterdag 29 september staat de jaarlijkse Adecco Brussels Ekiden op de planning. In het Koning Boudewijnstadion verzamelen doorgaans meer dan 1.400 teams om zich te wagen aan deze unieke marathonaflossing.

De Adecco Brussels Ekiden is ’s werelds grootste ekiden én het belangrijkste team-event van het jaar in België. Voor vele bedrijven de ideale gelegenheid om een teambuilding in te lassen. Het doel is om in teams van telkens zes personen de mythische marathonafstand van 42,195 km af te leggen. Zowel wisselzones als finish bevinden zich in het stadion. De start wordt er net buiten gegeven.

Ambitie

Bij de mannen werd er vorig jaar naar een nieuw Belgisch record gelopen door het team Calipage – Craft. Het team werd samengesteld met leden uit het Olympic Running Team waaronder Isaac Kimeli en Simon Debognies. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Yellow Armada, het team van Sofie Van Accom. Beide ploegen komen dit jaar opnieuw aan de start om hun titel te verdedigen. Yellow Armada kondigt aan dat zij dit jaar het Belgisch record zullen aanvallen. Spanning verzekerd.

BK

Naast het algemeen klassement is er aparte rangschikking voor clubteams, en is dus sprake van een echt BK ekiden. Het gaat om atletiekverenigingen die zijn aangesloten bij de VAL of LFBA.

Programma

– 10.00 u. Afhalen startnummers en daginschrijvingen Chiquita Kids Run

– 12.00 u. Chiquita Kids Run 1 km

– 13.00 u. Adecco Brussels Ekiden

Inschrijven kan nog tot nu zondag 23 september.

Voor meer info, klik hier door naar de website van de organisatie.