Voor de meeste atleten zit hun zomerseizoen er al even op. Voor werpers ligt dat anders. Vanessa Sterckendries komt namelijk nog zeker tot en met 13 oktober in actie. De specialiste in het hamerslingeren wist afgelopen weekend niet één, maar twee keer haar PR te verbeteren. Reden te meer om haar na afloop te contacteren. 

Vanessa Sterckendries heeft eindelijk de vorm te pakken waar ze al een tijdje naar op zoek was. Sterckendries, die deze week 23 wordt, kwam afgelopen weekend twee keer in actie in Nederland. Het werden twee uitstappen mét succes. 

“De afgelopen weken voelde ik op training dat het goed zat. Ik heb vrijdagavond pas om 20u30 naar de organisatie in Rotterdam gestuurd of ik nog me nog kon inschrijven. In Nederland zijn ze strikt op vlak van inschrijvingen, maar de plaatselijke organisatie gaf me groen licht. Mijn eerste worpen waren technisch niet zoals het hoort. Mijn derde worp was wel een goede. Het probleem was dat er plaatjes gestoken werden en de sector maximaal 50m aangaf. Het werd dus afwachten. In mijn hoofd dacht ik aan een worp tussen 64m en 65m. Uiteindelijk bleek na de resterende drie worpen dat het om 66m19 ging. Geheel onverwacht was dat PR niet (haar vorige PR bedroeg 65m46 en dateerde uit 2016; red.). Het moment dat je het resultaat te zien krijgt… Daarvoor doe je het. Al het harde werk passeert dan even voorbij je ogen, om te beseffen dat het zeker de moeite waard was”, vertelde Sterckendries. 

Na haar eerst worp voorbij 66m trok de 22-jarige atlete naar Zoetermeer voor de Nederlandse Interclub. De verwachtingen waren niet al te hoog gespannen na die succesvolle zaterdag. 

“Ik dacht op voorhand dat het zondag ‘gene vetten’ zou worden. Na een nulworp volgde een geslaagde tweede poging. Het zat opnieuw snor en de meter ging verder dan 66m50, waardoor er opnieuw heel wat vreugde bij kwam kijken. Het werd 66m65. Wederom loon naar werken”, aldus de atlete. 

Zoals we hierboven al hebben vermeld zijn het de werpers die langer doorgaan, ook door het gebrek aan mogelijkheden tijdens de winter. Op uitzondering van de kogelstoters dan. 

“Ik ga zeker nog door tot 13/10, daarna zie ik nog of ik een extra weekend zou doen. De komende weken zal ik voornamelijk in het buitenland in actie komen. De sfeer is er meestal relaxter en bovendien zijn er betere werpcirkels. Het gaat daarin om keuzes maken als atleet”, besloot Sterckendries.