Jakob Ingebrigtsen heeft op 17-jarige leeftijd de dubbel 1.500 meter en 5.000 meter gerealiseerd. Isaac Kimeli werd knap vijfde in 13’21″19 maar werd gediskwalificeerd.. Soufiane Bouchikhi finishte als elfde in 13’25″22, Robin Hendrix als zestiende in 13’36″15.

Onze landgenoten zetten zich bij de start helemaal achterin het pak, maar omdat er werd doorgelopen met een passage na één kilometer in 2’42 waren ze verplicht om op te schuiven. Ook na twee kilometer ging het met een doorkomst in 5’24 nog altijd op weg naar 13’30. Heel even viel het stil, maar in de finale ontplofte het weer. Kimeli schoof altijd attent mee, maar gooide zijn kaarten voor brons iets te vroeg op tafel. De Fransman Amdouni en de Italiaan Crippa kwamen nog over hem heen, en Kimeli finishte vijfde.

Helaas werd Kimeli even later gediskwalificeerd. Hij kwam in de eerste ronde te vroeg naar binnen.

Jakob en Henrik Ingebrigtsen werden één en twee, en dat nadat Jakob eerder ook al de 1.500 meter won.