Cynthia Bolingo en Camille Laus hebben zich niet weten te plaatsen voor de finale van de baanronde. Bolingo dook in de eerste van drie halve finales voor de tweede maal in haar carrière onder 52″ met 51″92. Daarmee werd ze zesde in haar halve finale. Camille Laus liep dan weer in de tweede halve finale naar de zesde plaats met 52″40.

Cynthia Bolingo ging net zoals tijdens de reeksen snel van start. De atlete hield knap stand en moest pas in de laatste rechte lijn enkele atletes voor zich laten. Bolingo kan met opgeheven hoofd haar individueel kampioenschap afsluiten. Morgen mag ze aan de bak met de Belgian Cheetahs tijdens de 4x400m.

Camille Laus ging agressiever van start in vergelijking met de reeksen. Na 300m leek het vet echter van de soep bij Laus, die eveneens morgen aan de startlijn verschijnt met de Belgian Cheetahs op de 4x400m. De aflossingsploeg, die sinds begin deze zomer actief is, gaat voluit voor de finale. De blessure van Margo Van Puyvelde was een aderlating voor het team, maar opgeven staat absoluut niet in hun woordenboek. Het was het eerste internationale optreden bij de senioren voor Laus.

De verliezende tijden in Berlijn mogen gerust snel genoemd worden. De Nederlandse Lisanne De Witte, op papier dé topfavoriete liep naar 51″24, daarmee behaalde ze de snelste kleine “q”. De Franse Floria Gueui legde beslag op de tweede verliezende tijd met 51″50.

(later meer)