Nicholas Bett is deze ochtend overleden aan de gevolgen van een verkeersongeval. De voormalige wereldkampioen op de 400m horden verloor naar alle waarschijnlijkheid de controle over het stuur in zijn wagen. De Keniaan werd 28.

In 2015 mocht Bett een heuse pionier genoemd worden, aangezien hij Kenia de eerste gouden medaille ooit op de horden bezorgde op een WK. Na dat schitterende WK in Bejing ging het echter bergafwaarts met de carrière van de hordeloper. Op de Olympische Spelen ging Bett roemloos ten onder in de reeksen. Zijn tweelingbroer Aron Koech, ook een hordeloper, verving hem vorig jaar nog op het WK in London. Hij kon zijn titel toen niet verdedigen door een blessure.

Bett was dit jaar ook actief in België. Op de Nacht van de Atletiek kwam hij in actie. Hij dook in Heusden-Zolder nog onder 50″ met 49″27, waarmee hij derde werd. Na David Torrence vorige zomer moeten we opnieuw afscheid nemen van één van de smaakmakers van de Nacht van de Atletiek.

Het is een gitzwarte dag voor de Keniaanse atletiekwereld. We wensen de familie, vrienden en collega’s van Bett veel sterkte.