Eliott Crestan heeft zich op indrukwekkende wijze weten te plaatsen voor de finale van de 800m op het WK voor junioren. Crestan kwam in actie tijdens de tweede en laatste halve finale. De Belgische recordhouder liep steeds attent voorin, verspilde geen energie en finishte sterk. Zijn chrono van 1’46″84 is goed voor een verbetering van zijn eigen nationaal record bij de junioren. Hij is tevens de eerste Belgische junior die ooit onder 1’47 wist te duiken.

Pieter Sisk maakte geen aanspraak op de finale in de eerste halve finale. Hij werd laatste in zijn halve finale en 14de in totaal. Zijn tijd van 1’49″82 deed weinig ter zake.

In de finale van morgen zou Crestan voor een tweede historische medaille op dit WK kunnen zorgen. Zijn chrono van 1’46″84 is de tweede snelste tijd in de halve finales. Morgen om 13:34 Belgische tijd weten we meer.