De aflossingsploeg van de 4x400m heeft zich weten te verzekeren van de finale van morgen. De ploeg, met Simon Mazebo, Sven Van den Bergh, Rayane Borlée en onze wereldkampioen Jonathan Sacoor, leken tijdens de eerste van drie reeksen geen aanspraak te maken op een rechtstreekse finaleplaats. Sacoor liep een ongelooflijke laatste deel, waardoor onze Belgen toch nog als derde finishten in 3’09″39. Het werd dus wachten op de verliezende tijden. Tot er een opvallende beslissing volgde.

Het Jamaicaanse team, dat aanvankelijk tweede werd in de reeks van de Belgen, werd gediskwalificeerd. De Jamaicanen zouden buiten hun baan zijn geweest. De onverbiddelijke regel 163.3 geeft onze Belgen daardoor een rechtstreeks finaleticket.

Op basis van de verliezende tijden zouden onze Belgen net niet in de finale geraken, aangezien ze daarvoor minstens 3’08″88 hadden moeten lopen. Al was het verre van een vlekkeloze race voor onze Belgen, met onder andere een mindere start van Mazebo en een botsing tussen Borlée en een Jamaicaanse atleet.

Het valt nog af te wachten of de beslissing definitief blijft, aangezien er ongetwijfeld protest zal volgen uit Jamaicaanse hoek. We kunnen ondertussen meedelen dat de klacht van de Jamaicanen verworpen is, waardoor onze Tornados morgen om 14:28 Belgische tijd het WK voor junioren mogen afsluiten.