Belgian Tornado Jonathan Sacoor heeft zich op het WK voor junioren vlot weten te plaatsen voor de halve finales van de 400m. Sacoor ging van start in de tweede van zeven reeksen op de baanronde. Onze landgenoot, die vanuit baan acht relatief rustig startte, ging als enige in zijn reeks onder 47″ met 46″51. Door de kwalificatie van Sacoor kan onze Belgische delegatie voorlopig een perfect rapport voorleggen. Vier van de in actie gekomen Belgen hebben zich geplaatst voor de volgende rondes.

Zijn 46″51 is goed voor de vijfde prestatie van alle deelnemers tijdens de reeksen van de 400m. Die chrono opent dus zeker perspectieven met het oog een eventuele finaleplaats. Om kans te maken op die finale zal het echter sneller moeten gaan, maar een heel ontspannen Sacoor lijkt daar zeker tot in staat.

De snelste tijden tijdens de reeksen waren weggelegd voor Jonathan Jones uit Barbados en dé grote favoriet Christopher Taylor uit Jamaica. Taylor is de enige deelnemer aan dit WK die al onder 45″ wist te duiken. Morgen komt Sacoor in actie in de eerste van drie halve finales. In die halve finale is de Jamaicaan Chantz Sawyers de enige man die al sneller liep dit jaar dan onze landgenoot. Een rechtstreeks ticket naar de finale is dus zeker niet onmogelijk. De derde halve finale mag gerust de ‘halve finale des doods’ genoemd worden, aangezien 4 heren aantreden die al onder 46″ gingen, mét ook Taylor in de blokken.