Isaac Kimeli heeft zich in het Duitse Karlsruhe verzekerd van een tweede ticket naar het EK in Berlijn. Kimeli, die samen met trainingsmakker Robin Hendrix de laatste ronde van de 1500m indook, was heer en meester tijdens de Langen Laufnacht in de Duitse stad.

Kimeli finishte in een nieuw PR van 3’37″05, ruim onder de gevraagde 3’38″10 én tevens beter dan zijn PR van 3’37″66. Hendrix moest Kimeli na 1200m laten gaan. Hij kwam over de streep in een nieuw PR van 3’39″32, wat zijn eerste duik onder 3’40 betekent. Berlijn lonkt dus eveneens voor hem op de 1500m, al heeft hij net zoals Kimeli al de limiet op zak op de 5.000m.
Via Instagram reageerde Kimeli alvast hongerig: “this tastes like more”. Wij kijken alvast uit naar wat hij de komende weken op ons bord tovert.

De wedstrijd van onze twee landgenoten kan u hier terugvinden (vanaf 1u57).