Niet alleen in de straten van Rotterdam werd een hoogstaande wegwedstrijd gehouden. Ook in Parijs en Hannover stond een prestigieuze marathon gepland. In Berlijn kon men vandaag dan weer terecht voor de halve marathon. Nick Van Peborgh beet er zijn tanden op stuk en werd 15de. Thomas De Bock deed het iets minder goed in vergelijking met vorig jaar.

Wie een snelle marathon of halve marathon wil lopen moet naar Berlijn gaan. Dat bewees de 28-jarige Keniaan Erick Kiptanui nog maar eens. Hij won zijn derde race op Europese bodem en evenaarde de beste wereldjaarprestatie met een chrono van 58:42. Daarmee bleef hij slechts 19 seconden boven het wereldrecord.

Dat de concurrentie stevig was werd daarmee eveneens bevestigd. Nick Van Peborgh kon desondanks toch knap als vijftiende over de meet komen. Van Peborgh werkte zijn eerste vijf kilometer af in een snelle 14’39”, maar kon het verval daarna zeer goed beperken. Zijn 1u04:02 is exact dezelfde tijd die hij twee jaar geleden in het Nederlandse Venlo liep.

Thomas De Bock – Foto: Jimmy Cailly

Thomas De Bock is in volle voorbereiding op zijn eerste marathon, die op 22 april gepland staat. De halve marathon van Berlijn was de laatste wedstrijdprikkel voor hem. Geen onbekend terrein, aangezien hij er vorig jaar debuteerde op die afstand. Na een snelle start moest hij wat gas terugnemen om uiteindelijk als 21ste te finishen. De eindtijd van 1u06:10 is wellicht niet de chrono die De Bock vooraf in gedachten had. Ward Van Der Kelen werd 28ste en verbeterde zijn persoonlijk record met bijna twee minuten.

De uitslagen kan u hier terugvinden.