Wereldrecordhouder Dennis Kimetto zal op zondag 22 april de marathon van Wenen lopen. Hij verkiest ervoor om heel wat toppers mijden, want op dezelfde dag lopen heel wat concurrenten in Londen.

Zondag 22 april belooft nu al een belangrijke dag te worden voor de marathonlopers. De Brit Mo Farah komt in zijn Londen in actie om de volledige 42,195km af te leggen. Dat doen ook Kenenisa Bekele en olympisch kampioen Eliud Kipchoge. Vooral van die laatste wordt veel verwacht. Hij liep zijn persoonlijk record van 2u03:05 in Londen.

Nog in Londen wil Mary Keitany het wereldrecord bij de vrouwen scherper stellen. De Keniaanse heeft voorlopig met 2u17:01 de tweede snelste chrono aller tijden op haar naam staan. Om het wereldrecord van Paula Radcliffe te verbeteren zal ze op zondag 22 april wel beter moeten doen dan 2u15:25.

Dennis Kimetto verkiest de Oostenrijkse hoofdstand boven Londen. Na enkele jaren van blessureleed hoopt hij opnieuw aan te knopen met een snelle tijd, al zal een nieuw wereldrecord er niet meteen inzitten. Met verder ook Kipchoge en Bekele aan een marathonstart die dag, komt de volledige top drie aller tijden in actie.