Jacques Borlée heeft vrijdag bij de laatste training van de Belgian Tornados voor hun WK in Birmingham de samenstelling van de ploeg voor de reeksen bekendgemaakt. Dylan Borlée is startloper. Ondertussen kennen de Belgen ook hun loting.

Dylan Borlée, Jonathan Borlée, Jonathan Sacoor, Kevin Borlée. Dat wordt de volgorde waarin de Belgian Tornados zich zaterdag om 13u31 Belgische tijd proberen de plaatsen voor de WK-finale. Dylan krijgt dus de zware taak om als eerste voor de plaatsjes te knokken, want indoor wordt er al na 150 meter naar binnengekomen.

Zoals al zo vaak in het verleden, hebben de Tornados in reeks één de buitenbaan toegewezen gekregen. Gelukkig is dat indoor lang geen slechte zaak, want de lopers binnen moeten niet alleen scherpe bochten afwerken maar riskeren ook ingesloten te geraken.

De tegenstanders van de Belgen zijn morgen Oekraïne, Trinidad en Tobago, Tsjechië en Polen. De eerste twee van elke reeks gaan samen met de twee snelste verliezers naar de finale. In de reeks van onze landgenoten is Trinad en Tobago favoriet, voor de tweede plaats moet het op papier tussen de Belgen en de Polen gaan.