Isaac Kimeli heeft zich tegen alle verwachtingen in verzekerd van zijn derde Belgische titel in het veldlopen. Het was oorspronkelijk Soufiane Bouchikhi die over de beste benen leek te beschikken, maar Kimeli kon terugkeren. Vervolgens wisselde het duo regelmatig af. Bouchikhi kreeg Kimeli niet los en die laatste toonde vervolgens zijn snelle sprintbenen. Simon Debognies maakte het feest bij OEH compleet door op de derde plaats te finishen.

Foto: Peter Wagemans

Geen herhaling van de afgelopen manches in de CrossCup op het BK in Brussel. Soufiane Bouchikhi probeerde aanvankelijk om weg te geraken, maar Simon Debognies en Isaac Kimeli keerden door hun samenwerking terug. Voor Debognies ging het echter te snel, waardoor Bouchikhi en Kimeli overbleven. Debognies zou wel stand weten te houden en zo de derde podiumplaats in de wacht slepen. Op die manier was hij ook zeker van de eindwinst bij de beloften.

Voorin voerden zowel Kimeli, als Bouchikhi de forcing. Er volgde geen aanval meer. Een sprint was dus onvermijdelijk. In die sprint was Kimeli ongenaakbaar. Hij snelde op die manier naar zijn derde nationale titel in het veld. Robin Hendrix werd de derde man van OEH op de vierde plaats. Dries Basemans legde beslag op de vijfde stek. Het feest bij OEH was al compleet, maar Thomas De Bock, bezig aan zijn marathonvoorbereiding, finishte als zesde, waardoor het een waar delirium werd voor de mannen uit Halle.

D’hoedt krijgt het niet cadeau op korte cross

Jeroen D’hoedt werd vooraf getipt als dé man om Belgisch kampioen op de korte cross te worden. Daar dacht Pierre-Antoine Balhan anders over. De atleet van RESC ging furieus van start en werd pas na 2/3 wedstrijd gegrepen. Vervolgens schudde Philip Cortvriendt verrassend aan de boom. Balhan, D’hoedt en de te verwachten Oussama Lonneux bleven over. D’hoedt en Lonneux zouden uiteindelijk voor de overwinning sprinten. Hierin haalde D’hoedt het van Lonneux, waardoor hij zich ook verzekerde van de eindwinst op de korte cross. Balhan werd beloond voor zijn aanvalslust met de derde stek.

Foto: Peter Wagemans