Geen verrassende uitslag op de CrossCup in Rotselaar. Soufiane Bouchikhi, mét opvallend zilveren haartooi, strandde vorig jaar nog op de tweede plaats en haalde zo zijn schouder uit de kom. Vandaag stond er geen maat op Bouchikhi. Hij bleef Isaac Kimeli ruim voor. De Vlaamse titel was wel weggelegd voor Kimeli.

Een stevige start van Isaac Kimeli zorgde even voor opschudding, aangezien Soufiane Bouchikhi lichtjes struikelde na het startschot. De rollen werden echter snel omgedraaid. Na één grote ronde ontstond er een kloofje. Bouchikhi zou zijn voorsprong ronde per ronde uitdiepen. Aan de finish had de atleet van RFCL uiteindelijk een bonus van 34 seconden. Het was voor hem de vierde opeenvolgende overwinning in de CrossCup. In de strijd om het podium ging het tussen de Brit Adam Hickey en Robin Hendrix. Die laatste zou de duimen moeten leggen voor Hickey, maar was op die manier wel zeker van het zilver in het Vlaams kampioenschap. Dries Basemans liep een sterke race en volgde 10 seconden na Hendrix. Hierdoor was het podium van het Vlaams kampioenschap veldlopen volledig.

Op de korte cross ging de overwinning eerder verrassend naar Ali Hamdi. Hij haalde het van favoriet Jeroen D’Hoedt die afgelopen week wel werd behandeld voor een lichte euvel aan de knie. D’hoedt liep het kwaaltje op na een steepletraining.

De laatste CrossCup-manche wordt gelopen op 25 februari waarbij er ook om de Belgische titels zal gestreden worden. Dan weten we wie effectief naar huis zal gaan met de eindzege in de Easykit CrossCup.

De volledige uitslagen van de wedstrijd bij de senioren mannen vindt u hier.