Sofie Van Accom sloeg vandaag een dubbelslag in Rotselaar en wint zowel haar eerste CrossCup-manche, als haar eerste Vlaamse titel in het veld. Imana Truyers volgde op korte afstand en werd zo tweede. De derde plaats was voor Nina Lauwaert. Stéphanie Barnes werd zesde en Louise Carton volgde op een achtste stek.

Imana Truyers nam van bij de start veel initiatief en bepaalde het tempo op het zanderige parcours. Het werd dan al duidelijk dat het een tweestrijd zou gaan worden met Sofie Van Accom. Truyers, die het voordeel had in het zand, moest haar snelle start echter bekopen in de laatste ronden. Van Accom, die beter was in het snelle parcours, ging over Truyers en haalde zo de overwinning binnen.

Van Accom mocht voor het eerst het hoogste schavotje betreden voor een Vlaamse titel in het veld. Plaats twee in het VAL-kampioenschap ging naar Nina Lauwaert en de derde plaats ging naar de wederoptredende Louise Carton. Zij miste bij haar comeback nog de kracht en het wedstrijdritme om met de top mee te spelen.

De eindoverwinning lijkt, als alles goed gaat, te gaan naar Imana Truyers. Zij is de leider in het eindklassement en lijkt binnen twee weken dan ook met de CrossCup-zege naar huis te gaan.

De volledige uitslag van de wedstrijd bij de senioren vrouwen vindt u hier.