Bij de beloften vrouwen op het EK veldlopen kregen we met Vanessa Scaunet één landgenote aan de start. Scaunet begon voortvarend aan haar race, maar moest vervolgens wat gas terugnemen. De atlete leek tijdens de race last te ondervinden door steken. Ze bengelde halfweg rond de 40ste positie en zou op die plaats finishen.

Scaunet ging in beeld stevig van start. Ze bleef anderhalve ronde in de buurt van de beste 20 atletes lopen, maar kloeg bij een passage aan enkele Belgische supporters dat ze last ondervond van steken in de zij. Hierdoor viel ze terug naar plaats 40. Onze landgenote probeerde nog een vuist te maken. Ze kon echter geen inhaalrace inzetten.

Voorin was er een opvallende strijd aan de gang tussen de Duitse favorietes Alina Reh en Konstanze Klosterhalfen. Die laatste was vorig jaar nog goed voor de Europese titel bij de junioren. Op de Duitse selectiecross bleek Reh echter sterker. Die tendens zette zich vandaag voort. Klosterhalfen leek van bij de start al eerder geforceerd te lopen en hing aan de rekker. In de slotronde moest ze haar landgenote laten gaan. Goud voor Reh, zilver voor Klosterhalfen. De Britse Jessica Judd bleef het Duitse duo steeds in het vizier houden, maar moest uiteindelijk 20 seconden toegeven op de winnares.