Met de EasyKit CrossCup Relays van zondag 22 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2017-18 zienderogen. Om u alvast warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met ElliptiGO MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Tim Van de Velde (DUFF) – meervoudig Belgisch Kampioen/recordhouder bij de scholieren is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Tim Van De Velde – Foto: Jasper Jacobs

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
“De voorbereiding loopt momenteel heel goed, ik voel me fris en ben klaar om er een mooie winter van te maken. Ook voel ik me veel sterker geworden tegenover vorige winter.”

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
Mijn planning is nog niet volledig, maar ik weet wel dat ik zal aantreden in de CrossCup en tevens zal deelnemen aan de kampioenschappen. Waarschijnlijk zal ik ook weer de noorderburen opzoeken door naar Soest te trekken. Voor de rest is het nog wat afwachten.”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
“De ambities zijn om mijn titels te verlengen, ook in het juniorenklassement van de CrossCup. Ik ga ook proberen een EK-ticket te bemachtigen, wat op zich mogelijk moet kunnen zijn. Los daarvan wil ik gewoon het gevoel hebben dat het goed gaat en dat ik vorderingen maak, dan is het seizoen voor mij zeker geslaagd.”

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
“ik denk wel dat Antoine Senard bij de juniores mee voorin zal draaien. Ook verwacht ik een sterke Dries De Smet, vooral met het oog op een EK-selectie.”

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
“Ik hoop dat de derdejaarsjunioren (of beloften na nieuwjaar) toch al hun mannetje kunnen staan. Ik denk dan vooral aan Dries De Smet maar ook Jennen Mortier. Bij de vrouwen denk ik dan aan Justine Tinck, die ook wel van zich zal laten horen.”

Wat is uw favoriete voedingsgewoonte de dag van de wedstrijd (voor & na)?
“Voor de wedstrijd eet ik nu altijd koude droge pasta, maar na de wedstrijd komt altijd de chocomelk. Dat is één van mijn lievelingsdranken en het is ook goed voor de recuperatie, dus een win-win voor mij.”

Dankzij de nieuwe titelsponsor ElliptiGO Belgie kan MegaSpike een Elliptigo ARC 24 (twv € 1799) weggeven. Heeft u reeds ervaringen met een ElliptiGO?
“Ik heb geen ervaring met dit toestel, maar wat ik ervan hoor is wel positief. Onlangs heb ik er eentje zien passeren en het lijkt me zeker een meerwaarde bij blessures.”

Voor welke MS-atleten heeft u gekozen & waarom?
“Ik heb nog geen ploeg ingeschreven , maar ik hoop wel wat het een mooie en spannende winter gaat worden!”

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-pronostiek kan u terugvinden op www.megaspike.be.