Met de EasyKit CrossCup Relays van zondag 22 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2017-18 zienderogen. Om u alvast warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met ElliptiGO MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Dorian Boulvin (CABW) – vice-Belgisch Kampioen 5000m bij de beloften – bijt mee de spits af in onze rubriek “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Dorian Boulvin – Foto: Ruben Van Den Berghe

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
“Mijn voorbereiding verliep  op zich heel goed. Na de Nacht Van de Atletiek in Heusden heb ik 2 à 3 weken rust genomen. Sinds half augustus heb ik de trainingen hervat om het veldloopseizoen stap voor stap voor te bereiden. Ik heb sindsdien onder andere zilver behaald in een tactische 5000m op het BK voor beloften en 30’12 laten noteren op de 10 kilometer van Luik, wat duidelijk maakt dat ik al goed op dreef ben.”

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
“Ik zal met mijn club CABW deelnemen aan de Ekiden waarbij ik zelf een 10km voor mijn rekening neem, Daarna volgen de Relays in Gent plus alle lange crossen van de overige CrossCup-manches.”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
“Ik ga voor een top 10-plaats in de lange crossen en natuurlijk hoop ik op een selectie voor het EK veldlopen. We beschikken overigens over een zeer sterke lichting bij de beloften en kunnen dan ook een mooi team naar Slovakije sturen.”

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
“Ik verwacht heel veel concurrentie in de lange crossen met een pak atleten die binnen de top 10 kunnen eindigen.”

Wie wordt volgens u één van de revelaties (m/v) dit seizoen?
“Atleten kennen elkaar goed genoeg zodat het woord ‘revelatie’ niet echt meer relevant is, maar ik denk dat Simon Debognies en Dieter Kersten nog meer vooraan zullen lopen dit jaar. Ik verwacht tevens dat mijn CABW-clubmakker Younes Darrazi een goede seizoen zal draaien.”

Wat is uw favoriete voedingsgewoonte de dag van de wedstrijd (voor & na)?
“Gewoonlijk eet ik aardappelen en kip de dag voor de wedstrijd en rijst met ham ongeveer 3-4 uur voor mijn race. En na de wedstrijd heb ik geen speciale eetgewoontes, ik durf al eens iets zoets te drinken zoals de meeste doorsnee atleten denk ik :-).”

Dankzij de nieuwe titelsponsor ElliptiGO Belgie kan MegaSpike een Elliptigo ARC 24 (twv € 1799) weggeven. Heeft u reeds ervaringen met een ElliptiGO?
“Ik heb nog nooit een ElliptiGO geprobeerd maar ik vind dat het een goede oplossing kan zijn om blessurevrij te blijven.”

Voor welke MS-atleten heeft u gekozen & waarom?
* Simon Debognies (OEH – 20 miljoen)
* Sofie Van Accom (ACHL – 19 miljoen)
* Lisa Rooms (OEH – 17 miljoen)
* Michael Somers (LYRA – 12 miljoen)
* Elise Vanderelst (MOHA – 12 miljoen)
* Femke Speelman-Rooms (ATAC – 7 miljoen)
* Valentin Poncelet (CABW – 6 miljoen)
* Sebastien Thirion (SMAC – 4
miljoen)
* Charlotte Jacobs (CABW – 2 miljoen)
* Kilian Zicari (CABW – 1 miljoen)
Ik heb voor een jonge ploeg gekozen met vele interessante perspectieven voor de toekomst. Debognies en Van Accom zijn mijn twee kopmannen en in mijn ogen één van de kandidaten voor het CrossCup-klassement. Daarnaast heb ik ook enkele goed bevriende collega’s geselecteerd om mijn team te vervolledigen. Succes iedereen!

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-pronostiek kan u terugvinden op www.megaspike.be.