Turnhout was afgelopen weekend gastheer voor het 26ste WK multi-events. Voor de mannen bestaat die uit een icosathlon, de vrouwen moesten veertien disciplines afwerken. Deze dubbele meerkamp is niet erkend door de IAAF. Met het IAUM werd er een aparte organisatie opgericht om onder meer records en wereldkampioenen bij te houden.

100m, verspringen, 200mH, kogelstoten, 5.000m, 800m, hoogspringen, 400m, hamerslingeren en 3.000m steeple: Het is een ellenlange lijst die door de mannen op één dag al moet afgewerkt worden. Veel tijd om te recupereren is er dus niet. Op dag twee volgt dan een nieuwe tienkamp met opnieuw veel lange afstanden zoals de 1500m, 10.000m en 3.000m. Spek naar de bek voor Gentenaar Bert Misplon. In 2012 wist hij namelijk al eens wereldkampioen te worden, eveneens in Turnhout.

Het is niet dat de atleet van RCG geen concurrentie had. Na dag één had de Duitser Mario Saur bijna 500 punten voorsprong op zijn dichtste achtervolger. Op dag twee moest de leider jammer genoeg forfait geven wegens last aan de knie. Pas na de afsluitende 10.000m, waarin Misplon meer dan drie minuten voorsprong moest verzamelen op de nieuwe leider, was het zeker: Bert Misplon kroont zich voor de tweede keer tot wereldkampioen. Hij scoorde in totaal 11.356 punten, daarmee blijft het nationale record van Frédéric Xhonneux (13.099p) wel nog even overeind.

38 REACTIES

Reacties zijn gesloten.