Nadat hij gisteren te ziek bleek voor de reeksen van de 200 meter, moet Isaac Makwala nu ook de finale van de 400 meter schrappen op het WK in Londen. Een medisch verantwoordelijke van de IAAF besliste dat het onverantwoord was voor hem en voor andere atleten om ondanks buikgriep toch van start te gaan.

De finale van de 400 meter vanavond beloofde een beklijvend duel te worden tussen de Zuid-Afrikaan Wayde Van Niekerk en Isaac Makwala uit Botswana, dit jaar al goed voor 43″84. Van Niekerk zal het nu iets makkelijker krijgen. Ook andere atleten zijn getroffen door buikgriep: Kevin Borlée, Elaine Thompson en Thomas Barr zijn enkele van de bekendste namen. Bij de Canadese ploeg moesten zelfs al vijf atleten naar het ziekenhuis worden afgevoerd.

De organisatie neemt ondertussen maatregelen. Enkele landenteams kregen een nieuw hotel toegewezen en een paar zieke atleten zijn onder quarantaine geplaatst.