Elise Lasser heeft zich verzekerd van de halve finales op de 400m op het EK voor junioren in Grosseto. Lasser trad in de tweede van vier reeksen aan. Ze liep vanuit baan acht naar de derde plaats in een degelijke chrono van 55″23. De atlete mag zich dus opmaken voor de halve finales die morgennamiddag worden gelopen.

“Ik heb weinig ervaring met lopen vanuit baan acht en al zeker niet op zo’n kampioenschap. Het was dus een beetje afwachten hoe ik mijn race zou indelen. Na 200m en 300m kon ik ongeveer evalueren waar ik me bevond. In de laatste rechte lijn moest ik wel duwen om rechtstreeks geplaatst te zijn”, aldus Lasser.

“Bij het landen op mijn voorvoet lijk ik geen pijn te voelen aan mijn ontstoken voet, dus dat is een goed signaal. Morgen kan ik hopelijk vanuit een andere baan starten en alles geven”, voegde de atlete toe.