Het heeft niet mogen zijn voor hamerslingsteraar Vanessa Sterckendries op het EK voor beloften. In de kwalificaties kwam ze tot 61m75. Daarmee werd ze tiende in haar kwalificatiegroep. Die plaats in de finale was zeker mogelijk mits een evenaring van haar seizoensbeste van 64m48. De atlete was dan ook erg ontgoocheld.

“Op training voel ik me sterker dan ooit tevoren, maar het wilt er dit seizoen tijdens wedstrijden niet echt uitkomen. Ik voelde me ontspannen, maar maakte elke poging wel een kleine fout en dat betaal je cash in het hamerslingeren. Ik heb hier enorm hard naar toegewerkt, dus dan is de ontgoocheling des te groter. Het is echter moeilijk te aanvaarden, aangezien mijn prestaties op training hoopgevend zijn om in de buurt van 66m en verder te gooien. Helaas is dat nog niet gelukt de afgelopen weken. Op elk vlak ben ik in vorm, maar mentaal lijk ik het lastig te hebben”, vertelde Sterckendries.

“Ik ga moeite hebben om dit van me af te zetten, maar ik zal het wel moeten doen. Ik ga er even tussenuit en begin dan aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Ik wil een mooi einde aan mijn seizoen breien. Hopelijk kan ik mijn prestaties die ik op training neerzet alsnog doortrekken met een paar goede wedstr Het blijft echter een gemiste kans, want ik had enorm graag in die finale gestaan”, besloot een geëmotioneerde, maar strijdvaardige Sterckendries.