Pech in het Belgische kamp! Niels Pittomvils heeft geen geldige poging kunnen laten optekenen in het polsstokspringen. Zijn polsstok brak tijdens een sprong op zijn aanvangshoogte en onze landgenoot slaagde er niet in om met een andere stok die hoogte te overbruggen.

Pittomvils begon pas op 5m00 aan zijn competitie, een hoogte die normaal voor hem geen probleem mag vormen. Bij één van zijn sprongen op die hoogte brak de polsstok van onze meerkamper. Hij leek zich niet echt geblesseerd te hebben want hij deed nog een laatste poging op die hoogte met een andere stok. Het mocht niet baten want ook die sprong was niet genoeg om de lat te overschrijden. Pittomvils was goed op weg om zowel een nieuw PR als de WK-limiet in de wacht te slepen, maar met dit puntenverlies wordt dit een vrijwel onmogelijke opgave. Of hij de tienkamp nog verder afwerkt is nog niet bekend.

Foto: Jeroen De Meyer