In de Bahama’s zijn de Belgian Tornados, zonder Jonathan Borlée, er deze nacht niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale. In de reeksen van de 4x400m moesten ze Frankrijk, Groot-Brittannië en de Bahama’s voor zich laten. Alleen de eerste twee waren rechtstreeks geplaatst voor de finale. Hun chrono van 3’05”45 bleek niet voldoende om met de verliezende tijden door te stoten.

Dylan Borlée – Foto: Jeroen De Meyer

Dylan Borlée mocht als startloper de spits afbijten. Vanuit de moeilijke buitenste baan, waar hij geen zicht heeft op andere lopers, hield hij kranig stand en loste hij af in circa derde positie. Daarna was het aan Julien Watrin om de achtervolgende Bahama’s en Canada af te houden. Watrin maakte op tactisch vlak een sterke beurt en gaf als derde de stok door aan Michael Rossaert.

Michael Rossaert haalde alles uit de kast maar moest in de laatste 30 meter Canada laten voorgaan. Het was dus aan Kevin Borlée om nog een plaats op te schuiven. De eerste twee, Groot-Brittannië en Frankrijk waren dan al buiten bereik. In de laatste 20 meter sprintten de Bahama’s echter Kevin Borlée nog voorbij. De Belgian Tornados konden de Canadezen wel nog achter zich houden waardoor ze dus eindigden op een vierde plaats.

Een chrono van 3’05”05 bleek voldoende om mee te gaan met de verliezende tijden. De Belgische aflossingsploeg kwam met een tijd van 3’05”45 net tekort. In totaal werden ze tiende, een plaats bij de eerste acht gaf ze meteen zekerheid van kwalificatie voor het WK in Londen. De komende nacht lopen ze wel nog de B-finale. Hieronder kan u de reeksen van de 4x400m nog eens bekijken. Hier vind je een link met de uitslagen terug.