Armand Parmentier blijft ook na gisteren de tweede snelste marathonbelg aller tijden. Hij volgde de prestaties van Koen Naert op de voet en gelooft dat het een kwestie van tijd is voor hij zijn tweede stek op de ranglijst kwijtspeelt. “Koen gaat zeker onder de 2u10 lopen.”

Heel even zag het er in Rotterdam naar uit dat Koen Naert over Armand Parmentier naar de tweede Belgische stek op de allertijdenranglijst zou wippen, maar de 2u09:57 van Parmentier uit 1983 houdt voorlopig stand. Parmentier volgde de marathon op de voet. “Met iets sneller haaswerk en dus een snellere start zat er nog meer in. Net als in Rio ging hij iets te behouden van start. De hazen waren ook niet in functie van Koen. Hij vertrok wel op het juiste moment, maar een chrono sub 2u10 zat er toen niet meer in.”

Hoewel er misschien nog net een tikkeltje meer in zat, schat Parmentier de prestatie van Naert wel degelijk hoog in. “Koen was duidelijk beter dan Michel Butter en zal zeker en vast nog onder die 2u10 duiken. Zo zie je maar: presteren kan ook zonder hoogtestage. Ook met een sterk WK deze zomer kan hij zijn progressie bewijzen.”

Naert moet ook na gisteren nog even wachten om zich de beste West-Vlaming uit de geschiedenis te noemen, maar Parmentier herkent in zijn opvolger wel de kenmerken van een streekgenoot. “Koen is een echte West-Vlaming, met karakter en doorzettingsvermogen.”