Koen Naert is in het Nederlandse Venlo als veertiende geëindigd bij de Venloop, een sterk bezette halve marathon. Twee weken voor de marathon van Rotterdam – zijn hoofddoel dit voorjaar – lijkt hij de topvorm te pakken te hebben.

In volle voorbereiding op de marathon die hem hopelijk onder de magische grens van twee uur en tien moet brengen, werd Koen Naert vandaag mooi veertiende in de halve marathon in Venlo. Met zijn chrono van 1u04:28 bleef hij slechts een tiental seconden boven zijn persoonlijk record. Ook drie andere Belgen haalden de top twintig. Régis Thonon was zestiende in 1u05:14, Amaury Paquet achttiende in 1u05:29 en Willem Van Schuerbeek twintigste in 1u06:16.

De winst was voor de Keniaan Meschack Koech in een razendsnelle 1u00:19. Ook bij de vrouwen was het Kenia boven, met een zege voor Naom Jebet in 1u10:03.