Ook bij de mannen geen Belgische overwinning op de CrossCup-manche van Mol. Even zag het er naar uit dat Bashir Abdi, die in de tweede ronde een enorme versnelling inzette, naar de overwinning zou lopen. Abdi moest deze zware inspanning op het einde wel bekopen en zag zo Alex Kibet nog net over zich gaan.

De race bij de mannen ging ongetwijfeld voor vuurwerk zorgen met namen als Abdi, Kibet, D’hoedt en Bouchikhi aan de start. Deze heren verzorgden dan ook vanaf het beging het spektakel, al zorgde kersverse senior Dieter Kersten voor de verrassing door mee te gaan met bovenstaande heren. Het was  Soufiane Bouchikhi, die duidelijk de goede vorm te pakken heeft, die het groepje op sleeptouw nam tijdens de eerste passage over het Molse zand, dat er dit jaar schijnbaar harder bij leek te liggen. Kersten moest het groepje laten gaan, maar liep een hele sterke koers en kon zo zijn eerste wedstrijd bij de “grote mannen” afsluiten op een knappe negende plaats.

Voorin had Abdi alle registers opengetrokken. Een verschroeiende versnelling met grote gevolgen. Kibet, Bouchikhi en D’hoedt moesten haast meteen 40m toegeven op de ontketende Gentenaar. “Zoiets heb ik in een veldloop nog nooit gezien, wereldklasse”, reageerde een verbaasde Bouchikhi. Abdi diepte zijn voorsprong uit en leek gewonnen spel te hebben, maar in de laatste ronde viel hij door zijn geleverde inspanningen een beetje terug. Hierdoor kon Alex Kibet erop én erover gaan. Abdi moest tevreden zijn met de tweede plaats, maar kon Mol wel verlaten met de leiderstrui in de CrossCup. Bouchikhi werd knap derde voor clubgenoot bij CABW, Jeroen D’hoedt, die het lastig had om de Oostenrijker Vojta af te houden. Na Vojta volgde een Nederlands trio met respectievelijk Butter, Van Der Wielen en Schroër.

Volgende afspraak in de CrossCup is traditiegetrouw de manche in Roeselare, die als selectiecross voor het EK in Chia geldt.