Met de CrossCup Relays van zondag 23 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2016-17 zienderogen. Om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Simon Debognies (OEH) – 3e op het BK veldlopen korte cross 2016 – is de volgende in het rijtje van onze “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Simon Debognies - Foto: Ruben Van den Berghe
Simon Debognies – Foto: Ruben Van den Berghe

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
“Tot nu toe verloopt alles zoals gepland. Doordat ik mijn zomerseizoen onverwachts vroeger moest stopzetten, kon ik ook eerder in functie van de winter beginnen werken. Om mij optimaal voor te bereiden trek ik binnenkort nog drie weken op hoogtestage naar Zuid-Afrika. Het draait al vrij goed op training en de conditie gaat in stijgende lijn. Laat de crossen dus maar komen!

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
“Gent, Roeselare, Brussel en hopelijk het EK!”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
“Ik zou in Roeselare graag een EK-selectie afdwingen. Ik geloof dat we met een beloftenteam wel eens hoog zouden kunnen eindigen in het landenklassement. Hopelijk verteer ik de overstap naar de lange cross goed en kan ik de gevestigde waarden af en toe het vuur aan de schenen leggen”

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
“Ik verwacht spannende duels met de andere beloften!”

Wat is uw favoriete trainings- of wedstrijdlocatie in de winter?
“In de winter werk ik mijn trainingen het liefst af in het Hallerbos. Qua wedstrijden verkies ik Roeselare, Tilburg en Soest. Al loop ik eigenlijk overal wel graag!”

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
“Michael Somers bij de mannen en Lisa Rooms bij de vrouwen.”

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen en waarom?
* Louise Carton (ACME – 29m)
* Isaac Kimeli (OEH – 24m)
* Thomas De Bock (OEH – 21m)
* Simon Debognies (OEH – 19m)
* Bloeme Peeters (LYRA – 2m)
* Van Cauteren Lore (RCG – 1m)
* Nele Tordeur (OEH – 1m)
* Mathieu Willems (VAC- 1m)
* Van Cauteren Lize (RCG – 1m)
* Jonathan Wayaffe (LYRA – 1m)

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

winterkriebels