Koen Naert is momenteel in volle voorbereiding op zijn volgende marathon. Op zondag 30 oktober staat hij immers aan de start van de Mainova Frankfurt Marathon. In de aanloop naar zijn volgende 42,195km nam hij er vandaag de Great Birmingham Run bij, een halve marathon als voorbereidingswedstrijd.

Koen Naert nam het in zijn eerste wegwedstrijd in het Verenigd Koninkrijk op tegen Britse kleppers als Andy Vernon en Chris Thompson. Het is dan ook niet onlogisch dat deze twee nog voor hem wisten te finishen. Andy Vernon won in een tijd van 1u03:32. Zijn landgenoot Chris Thompson, voormalig Europees kampioen en dit jaar al goed voor 1u01:58 op de halve, werd tweede met iets meer dan twintig seconden achterstand.

Niet veel later kwam Koen Naert over de meet. Hij vervolledigt met zijn 1u04:24 het podium. Een knappe wedstrijd van de West-Vlaming. Begin oktober legde Koen Naert nog een halve marathon af tijdens de Singelloop van Breda. Toen liet hij nog 1u04:47 optekenen.

De poulain van Raymond Van Paemel gaat nu een taperingsperiode in, waarin hij zich zowel lichamelijk als geestelijk zal voorbereiden op de marathon. Afspraak dus op 30 oktober in het Duitse Frankfurt!

Belete wordt zevende

Het is al een tijdje stil geweest rond Almensh Belete, maar nu het winterseizoen voor de deur staat laat ze weer van zich horen. Ook zij stond aan de start van de halve marathon in Birmingham. Bij de vrouwen zag het Britse publiek een sterke Elizeba Cherono zegevieren in 1u13:42. De winnares was tot begin van het jaar 2016 nog Keniaanse, maar draagt sindsdien de Nederlandse nationaliteit.

Almensh Belete - Foto: Jasper Jacobs
Almensh Belete – Foto: Jasper Jacobs

Onze Belgische Almensh Belete werd zevende met een tijd van 1u22:05. Het was voor haar de eerste halve marathon in haar carrière.

De uitslagen van de Great Birmingham Run kan u hier bekijken.