Zowel Arnaud Art, als Ben Broeders mogen zich opmaken voor de finale van het polsstokspringen op het EK in Amsterdam. Art klaarde deze klus door over 5m50 te springen. Hiermee legde hij beslag op de elfde plaats van alle deelnemers. Broeders ging niet over die hoogte, maar sprong gelukkig in zijn eerste poging over 5m35. Goed voor de finale op vrijdagavond, waarin 16 springers op zoek gaan naar de Europese titel.

Ben Broeders - Foto: Jasper Jacobs
Ben Broeders – Foto: Jasper Jacobs

Raphaël Holzdeppe nam om een nog onbekende reden niet deel aan de kwalificaties. Waardoor het pad voor Renaud Lavillenie geëffend lijkt om een vierde Europese titel te behalen. Hopelijk kunnen onze Belgen tijdens die finale op zoek naar hun PR’s en misschien valt er zelfs een BR uit de lucht? Reacties van onze polstokkers volgen later vandaag.