Tussen de sterke prestaties van onze landgenoten afgelopen weekend ging er eentje een beetje verloren. In het Noord-Franse Rijsel kwam Vanessa Sterckendries met de hamer tot een sterke 65m46. Dit nieuw persoonlijk record breng de 20-jarige Sterckendries op minder dan anderhalve meter van het Belgisch record van Jolien Boumkwo. Dat staat al twee jaar op 66m92.

Zoals wel vaker trok Sterckendries zaterdag naar Frankrijk voor een meeting, dit keer in Rijsel. Met haar worp van 65m46 behaalde ze de zege. Ze komt nu bovenaan de startlijst voor het BK te staan en dertiende op de Europese jaarlijst voor beloften. Voor het EK is 68m00 nodig. De atlete van OEH kon niet anders dan heel tevreden zijn. “Ik ging in één wedstrijd drie keer voorbij mijn vorige record. Ik heb die verbetering te danken aan mijn trainerswissel. Kurt Boffel, die me voor alles behalve hamer begeleidt, raadde me die aan. Einde maart trok ik voor het eerst naar mijn nieuwe trainer Alex Malachenko. We werken nu vooral op het ritme van de vier draaien. Vroeger viel ik telkens stil wanneer ik mijn vierde draai inging, en nu begint dat probleem stilaan weg te gaan. En kijk, het resultaat is er.” Malachenko is met zijn persoonlijk record van 70m34 de derde performer aller tijden in België bij de mannen. Sterckendries richt zich nu helemaal op het BK. Dat vindt op 26 juni in Nijvel plaats. “Het gaat weer een spannende strijd worden, maar dat is nu juist het leuke. Na het BK volgt even rust, dan vind je me op de wei van Werchter.”