Alexis Valtat beleefde één van de hoogtepunten van zijn loopcarrière. De marathonloper nam op de marathon van Parijs, die afgelopen zondag gelopen werd, resoluut de kopstart. Terwijl de Franse atleet genoot van de aandacht en voluit selfies trok, maakten de commentatoren van France3 de man volledig af. “Deze beelden zouden niet getoond mogen worden”, klonk het. “Dit is een gebrek aan respect voor atleten die meer dan 42 kilometer moeten lopen aan meer dan 20 km/u.”

Het sprookje van Alexis Valtat duurde amper 600 meter, maar dat was voldoende voor de commentatoren om hem volledig de grond in te boren. Nochtans is Valtat helemaal niet zo’n bescheiden amateurloper. Met 2u39’24 als besttijd op de marathon zou hij in veel stadsmarathon meedoen voor de eerste 100 plaatsen. Of hij met zijn actie weinig respect betuigt aan de deelnemende toppers, laten we volledig aan jullie deskundige mening over!

Bekijk de beelden (inclusief commentaren) hierboven.