Deze nacht Belgische tijd wordt het 16de WK indoor in Portland (VS) op gang geschoten. Het WK start met een rechtstreekse finale van het polsstokspringen, zowel bij de vrouwen als de mannen. Nog tot en met zondag kunt u genieten van atletiek van het hoogste niveau, de Belgian Tornados kunt u zaterdag en hopelijk ook zondag aan het werk zien.

Tussen Portland, dat in het noordwesten van de Verenigde Staten ligt, en België is er tijdsverschil van 8 uur. Dat zorgt ervoor dat de voormiddag- en namiddagsessie bij ons respectievelijk in de avond en nacht valt. Wie absoluut geen enkele wedstrijd wil missen, stelt indien mogelijk maar best zijn biologische klok wat bij. Voor wie enkel de Belgian Tornados in actie wil zien is er goed nieuws: zowel op zaterdag (reeksen) als op zondag (finale) valt de wedstrijd in de voormiddagsessie en bij ons dus in de vroege avond.

Schema Belgische 4x400m-ploeg

zaterdag 20u40 Belgische tijd -> reeksen

zondag 22u50 Belgische tijd -> finale 

Een voorbeschouwing op die 4x400m bij de heren vindt u hier.

Vanaf donderdagnacht volgt ook Eurosport het gebeuren op de voet via Eurosport 1 (zowel voormiddag- als namiddagsessie). Hun programmering vindt u hier. Sporza zendt geen enkele wedstrijd live uit, maar toont zowel zaterdag (14u00), zondag (14u00) en maandag (13u30) een samenvatting met de hoogtepunten.

De complete deelnemerslijst vindt u hier. In totaal nemen er 547 atleten aan het WK deel, 299 mannen et 248  vrouwen, die samen 148 landen vertegenwoordigen.

Het volledige programma en de resultaten kan u via deze pagina bekijken.

Het WK valt ook via verschillende livestreams te volgen. Dit kan via deze link, maar normaal zou ook deze link moeten werken. Via de browser-extensie Howla kan je in hogere kwaliteit naar deze livestream kijken op de BBC-site. Ook Sporza zorgt voor een livestream, weliswaar zonder commentaar via deze pagina.