Met de zesde manche van de Joker+ Crosscup werden in het Vlaams-Brabantse Rotselaar meteen ook de Vlaamse kampioenschappen veldlopen afgewerkt. De federale titels gingen naar Veerle Dejaeghere en Steven Casteele.

Dame Tasama - Foto: Peter Wagemans
Dame Tasama was er niet bij, dus ging de winst gemakkelijk naar D’hoedt- Foto: Peter Wagemans

Bij de senioren vrouwen was, in het afwezigheid van Louise Carton (ziek en licht geblesseerd), uitkijken naar Veerle Dejaeghere, die een goede zaak kon doen in het algemeen klassement. De 42-jarige West-Vlaamse nam het heft in handen maar moest passen toen de Britse Kate Avery, vice-Europees kampioen, overpakte en simpel naar de overwinning stoof. Daarachter deden youngsters Imana Truyers en Julie Van De Velde knap werk en zagen dat beloond met een plekje op het Vlaamse podium. Zij moesten wel de Britse Jennifer Nesbitt nog voor hen dulden.

Bij de mannen was het Dame Tasama, ook bij de laatste manches in Hannuit en Brussel de sterkste, die ontbrak dus was het aan die andere favoriet, Jeroen D’hoedt om uit te halen. Weinigen maakten aanspraak om zijn spoor te volgen en het waren opnieuw twee jongelingen die in de slotfase de dichte ereplaatsen naar zich toe trokken. Makkers Steven Casteele en Dries Basemans legden beslag op de tweede en derde plaats, maar omdat D’hoedt voor een club van de Franstalige liga loopt, mag Casteele zich de nieuwe Vlaamse Kampioen noemen.

Thomas De Bock, tweede in het algemeen klassement, was er eveneens niet bij. Clubgenoot Isaac Kimeli beleefde een mindere dag.

Op de korte veldloop won Abdellah Dacha voor Simon Debognies en Dieter Kersten. Hierdoor is Kersten de nieuwe CrossCup-leider.

Bekijk de uitslagen hier.

1 REACTIE

  1. D’Hoedt is aangesloten bij een Waalse club, Casteele is dus kampioen. Wat meteen de onzin van Vlaamse en Waalse kampioenschappen aantoont

Reacties zijn gesloten.