Sofie Van Accom zal zich voor het vervolg van deze winter verder toeleggen op het veldlopen. Net omdat ze daarop wil blijven focussen, laat ze het indoorseizoen dit jaar zo goed als zeker links liggen.

Aangezien 2016 nog op zijn eerste benen staat, kijken we met Sofie Van Accom eerst even terug op wat het voorbije jaar haar heeft gebracht. “2015 was het jaar van de bevestiging”, blikt de atlete van AC Herentals terug. “Op de piste ontbrak de uitschieter, maar ik ben daarentegen wel een stuk constanter en sterker geworden.” Nadat Van Accom vorig jaar haar vuurdoop kende in de CrossCup, werkt ze dit jaar opnieuw het volledig programma van het regelmatigheidscriterium af. “In tegenstelling tot vorig jaar kom ik nu een stuk beter uit de verf op de lange crossen. Ik ga dan ook voluit voor de derde plek in het eindklassement.” Momenteel staat ze daarin vierde, op een puntje van Imana Truyers. Maar ook Hanna Vandenbussche en Julie Van De Velde zijn nog niet uitgeteld voor die derde podiumplaats.

“Hopelijk kan ik nu gespaard blijven van blessures om zo een mooie basis te leggen voor het zomerseizoen”, spreekt Van Accom haar wensen voor het nieuwe jaar uit. “Al is de zomer nog ver weg, mijn PR op de 1500m wil ik koste wat het kost scherper stellen. En wie weet sta ik dan wel op het EK in Amsterdam, dat zou natuurlijk geweldig zijn.”