Op 1 december werd in Austin Texas in de Verenigde Staten het wereldkampioenschap Beer Mile georganiseerd. De wereldrecordhouder Lewis Kent nam het daarin op tegen de wereldkampioen Corey Gallagher. Die laatste won vorig jaar dus op hetzelfde parcours, toen werd Lewis Kent pas vijfde.

Een Beer Mile bestaat uit het lopen van een mijl, maar na elke ronde moet een flesje bier genuttigd worden. Het is vooral populair in de VS, maar toch werden de vijf beste prestaties ooit gelopen (en gedronken) door Canadezen. Op het WK Beer Mile was dat niet anders. In een uitermate spannende wedstrijd haalde Lewis Kent het van zijn landgenoot Corey Gallagher.

Voor de eerste (en tweede) keer werd er onder de 4’50” gelopen. De 21-jarige Lewis Kent klokte af na 4’47”2, terwijl de Canadese Postbode Gallagher over de streep kwam in 4’48”6. Op een jaar tijd werd het wereldrecord zo bijna 10 seconden scherper gesteld. In 2014 was dit nog in handen van de Amerikaan James Nielsen (4’57”). Het WK werd niet afgewerkt op de piste maar op straat, met enkele scherpe bochten in het traject. Het WK Beer Mile kan u hierboven nog eens opnieuw bekijken.