Afgelopen weekend werd in Duffel het team van Atletiek Vlaanderen 2016 voorgesteld. Meerkamper Niels Pittomvils maakt al voor het tweede jaar op rij deel uit van dat team. Toch kwam hij ietwat teleurgesteld uit het zomerseizoen. Hij zette in de aanloop naar het WK wel een nieuw persoonlijk record neer (8049p), maar in Peking zelf liep het niet van een leien dakje. Hij eindigde er met 6678 punten als 22ste. Uit fouten moet je leren en dat is iets wat Pittomvils zeker aan het doen is: “We zijn er mee bezig om mentaal sterker te worden. Ik werk nu samen met een sportpsycholoog en dat zou mij in de toekomst moeten helpen.” De 23-jarige atleet maakt eveneens nog steeds kans op de Olympische Spelen van Rio. De gevraagde 8100 punten liggen niet zo heel ver af. “De Olympische Spelen zijn al een droom van als ik nog klein was.” U kan het volledige interview met Niels Pittomvils hierboven bekijken.