Philip Milanov heeft ons deze middag met verstomming geslagen. Na twee meer dan behoorlijke worpen schudde Milanov bij zijn derde beurt een waanzinnige verre afstand uit zijn arm. 66m90 was meteen goed voor een Belgisch record maar bracht Milanov ook op een voorlopig tweede plaats in de tussenstand. Uiteindelijk wist niemand nog over hem te komen en zo won Milanov bij nota bene zijn WK-debuut een zilveren medaille. De Bruggeling straalde meer dan ooit tevoren, je zou voor minder natuurlijk. David Naert van Sporza-radio sprak een uitgelaten Milanov en ook zijn vader en trainer Emil Milanov kwam even zijn zegje doen. Het audiofragment met Philip kunt u hier beluisteren, dat met Emil vindt u hier. Ook Maarten Vangramberen sprak Philip Milanov met een cameraman in zijn rug, deze beelden bekijkt u na doorklikken hier en hier.

Meer duiding bij die fenomenale prestatie van Philip Milanov vindt u in dit artikel.