Op zondag 6 september gaat in Geraardsbergen de MuurChallenge door. Naast joggings over 3 en 6km en een 10km-loop staat er ook een 300m-spurt bergop gepland. De organisatie is verheugd met het gegarandeerde spektakel en is op zoek naar opvolgers voor Arnout Matthys (VOLH) & Chloe Decooman (ACG) die de eerste editie vorig jaar op hun palmares gezet hebben.

Jan Van Den Broeck - Foto: Tomas Sisk
Jan Van Den Broeck – Foto: Tomas Sisk

De MuurChallenge is niet alleen weggelegd voor de doorsnee afstandsloper met variërende afstanden van 3 tot 10km, ook de spurters en de halve-fondlopers komen aan hun trekken dankzij de Sports2 MuurSprint: een 300m-lange spurt bergop op de meest befaamde kasseihelling van Vlaanderen, met name de Muur Van Geraardsbergen. Iedere deelnemer heeft de kans om zich via de reeksen te kwalificeren voor de ultieme finale, want zowel de beteren van elke serie – aangevuld met de snelst verliezende tijden – mogen zich klaarhouden voor een rechtstreekse confrontatie om uit te maken wie zich uiteindelijk de MuurSprint-koning(in) mag noemen. Toppers Jan Van Den Broeck, vorig jaar tweede, en Seppe Thys hebben hun komst al verzekerd. Spektakel gegarandeerd!

Opgelet: maximum 32 mannelijke, 16 masters M+35 & evenveel vrouwelijke atleten kunnen maar aan de start verschijnen, dus snel inschrijven is de boodschap.

Toch niet zo explosief aangelegd? Dan zijn er uiteraard ook nog andere afstanden te belopen met ondermeer de MuurJogging (3 en 6km) of de MuurLoop (10km). Eén van de meest uitdagende stratenloopklassiekers van het land behoudt het vernieuwde & aanslaande concept van vorig jaar. In elke ronde van circa 3km zijn er meerdere passages op de Vesten, een langzame afdaling en telkens één Muur-beklimming. Daarnaast zijn er ook tal van bezienswaardigheden en sfeermomenten op de omloop.

Na afloop wordt iedere MuurChallenger gesoigneerd met een energierijke bevoorrading bij aankomst, een goedgevulde goodiebag, plus een gratis massagestand met prachtig uitzicht vanop de top van de Muur van Geraardsbergen. Neem daarbij onze lekkere mattetaarten, onze zelfgemaakte kasseitrofeeën en onze unieke bolletjes-tshirts in de aanbieding en het wordt voor iedereen een onvergetelijke loopnamiddag. Voor de diverse podia voorziet de organisatie geld- en naturaprijzen.

Ook de allerkleinsten worden niet vergeten met een uitdagende Kids Snoepjesrun (vanaf 3 tem 11j) en de nodige animatie onder de vorm van ludieke muziek & een springkasteel.

Alle informatie kan u terugvinden op www.muurchallenge.be.

Ter info: op de Facebook-pagina van Atletieknieuws loopt een actie waarmee u kans maakt om gratis deel te nemen aan de MuurChallenge én een bolletjestrui kan winnen! Succes!