Ze was er al verschillende keren akelig kortbij, maar op de voorlaatste selectiedag slaagde Babette Vandeput er dan uiteindelijk toch in. In Mannheim wierp de scholiere de discus 48m62 ver en plaatste zich zo voor het WK voor scholieren.

In de maand mei en juni kwam Babette Vandeput niet minder dan vijfmaal boven de 47m. Met een seizoensbeste van 47m51 bleef ze tot vandaag een half metertje onder de gevraagde 48m00 voor het WK voor scholieren. Op zondagmorgen, op de scholieren- en juniorenmeeting in Mannheim, sloeg ze er in extremis alsnog in.

Met 48m62 werd Vandeput bovendien ook nog eens derde scholiere aller tijden in België. Enkel Maggy Wauters (49m96) en Annelies Peetroons (49m11 ) deden ooit beter.

Het WK voor scholieren vindt plaats van 15 tem 19 juli in het Colombiaanse Cali. In totaal verzekerden 6 atleten zich nu van het scholierentornooi.