Het zegt u waarschijnlijk niet veel, maar de Bay to Breakers is een iconische 12-kilometerwedstrijd die loopt van de kust van San Francisco, zo naar Ocean Beach. Maar liefst 22595 deelnemers telde deze prestigieuze wedstrijd, en Bashir Abdi wist er als tweede over de finish te komen.

Dat Bashir Abdi in een goeie vorm verkeerde, was al een tijdje geweten. Zo liep hij begin mei nog naar de olympische limiet op de 10.000m tijdens de Payton Jordan Invitational in Stanford. Een paar dagen geleden stond er ook een 5.000m gepland tijdens de Hoka One One Middle Distance Classic in Los Angeles, maar die werd geannuleerd wegens te slechte weersomstandigheden. Dus liep hij vandaag maar de 12km in San Francisco, en werd er tweede in 35’27” na de Keniaan Isaac Mukundi (35’25”) Mwangi.

Vorig jaar won Bashir Abdi nog de Stadsloop in Gent. Binnenkort komt de goedlachse Gentenaar weer even terug naar België. Hij zal het haaswerk op de IFAM verzorgen tijdens de A-reeks van de 5.000m.

De uitslagen van de Bay to Breakers kan u terugvinden via deze link.