Dat de maandagochtend vandaag iets makkelijker verliep dan anders, was allemaal te danken aan de prachtige wedstrijd van de Belgische 4x400m-ploeg. Ze knalden naar het brons op het officieuze WK, en dat in een historisch BR! Het viertal, samen met coach Jacuqes Borlée, was achteraf uiteraard zeer tevreden. “Wat we hier hebben gepresteerd is echt fantastisch”, klonk het.

“Wat deze prestatie zo excellent maakt is dat we zo vroeg op het seizoen al die chrono lopen. Dit is misschien wel het mooiste resultaat dat ik al heb meegemaakt als coach van dit team.” Trainer van de 4x400m-ploeg, Jacques Borlée, is duidelijk buiten zinnen. “Dit hadden we echt niet zien aankomen.”

“We kwamen naar hier om ons te kwalificeren voor de Olympische Spelen, maar dit slaat echt alles”, vult Jonathan Borlée aan op de site van Le Soir. “En toch liepen we niet de perfecte race, onze wissels waren niet goed en ook de weersomstandigheden kunnen nog veel beter.”

Julien Watrin, de “niet-Borlée”, liep zijn allereerste WK-finale bij de groten. De atleet van AC Dampicourt is nog steeds maar 22 jaar en bevestigt dus de grote toekomst die de ploeg nog voor zich heeft liggen. “Ik probeer er niet te veel bij stil te staan dat dit zo’n groot kampioenschap is, en daar profiteer ik wel van. Het goud op het EK indoor ligt nog niet zo lang achter ons en nu gebeurt dit. Het is echt niet te geloven.”

Wilt u de uitzonderlijke prestatie van de Belgian Tornados nog eens bekijken? Dat kan via deze link!