Koen Naert heeft bij zijn marathondebuut de 42km in Hamburg gelopen in 2u13:39. Daarmee plaatst de atleet van RESC zich voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. Naert is wel nog niet zeker van een ticket, want elk land mag maar drie atleten sturen.

Naert startte deze ochtend omstreeks 9u00 aan zijn eerste marathon ooit. Na een rustige start krikte hij het tempo op om zo halfweg door te komen na 1u05:28. Tussen kilometer 25 en 30 leek hij het wat moeilijker te krijgen maar Naert herpakte zich op het moeilijkste stuk van de marathon door kilometer 30 tot 35 af te leggen in 15:44. Na een dozijn Afrikanen werd Naert dertiende overall en eerste Europeaan.

De overwinning ging naar de Kenyaan Lucas Rotich, hij finishte in 2u07:17. Bij de vrouwen ging de overwinning naar de Ethiopische Meseret Hailu, zij legde de 42.195 kilometer af in 2u15:41.

Hieronder kan u de doorkomsttijden van Koen Naert bekijken.Ko

Met 2u13:39 is Naert ook de snelste Belg dit jaar op de marathon. Hij komt tevens ook op de 29ste plaats aller tijden.

De volledige uitslag kan u hier vinden.