Teddy Tamgho heeft gisteren zijn eerste wedstrijd afgewerkt na een schorsing van één jaar omwille van drie gemiste dopingcontroles. De wereldkampioen hinkstapspringen sprong in Eaubonne naar een bescheiden 16m78.

Het laatste optreden van de nog altijd maar 25-jarige Fransman dateert van in augustus 2013, toen hij in Moskou de wereldtitel binnenrijfde met een sprong van 18m04, goed voor een derde prestatie aller tijden en nog niet eens zo heel ver verwijderd van het wereldrecord dat op 18m29 staat. Na een fractuur aan het scheenbeen en een dopingschorsing die hem tot 17 maart dit jaar aan de kant hield, maakte hij gisteren zijn wederoptreden met 16m78. “Het is heel lang geleden en ik heb hier lang naar uitgekeken”, reageerde Tamgho na de wedstrijd. “Ik kwam hier niet met specifieke ambities naartoe, ik wou gewoon nog eens een officiële wedstrijd springen. Nu zijn we vertrokken en weten we waaraan we moeten werken.”